Gradovi

Mićin: Šta je s prijavom protiv Vlade u NS po nalazu revizora

BEOGRAD – Da li su na osnovu nalaza državnog revizora za 2014. godinu, prema kome je Vlada Vojvodine nezakonito potrošila 1,8 milijardi dinara, podnete krivične prijave za nezakonito poslovanje Vlade Vojvodine koju predvodi Bojan Pajtić, pitao je poslanik SNS Žarko Mićin na početku druge ovogodišnje sednice parlamenta.

Mićin je pitanje uputio ministru Nebojši Stefanoviću i tvrdi da su tim nalazom utvrđene brojne nezakonitosti, koje pokazuju bahatost vojvođanske vlasti, zbog čega je pozvao građane da na narednim izborima „pošalju Pajtićevu stranku u istoriju“.

On je, s druge strane, ukazao na odgovoran odnos grada Novog Sada i Vlade Srbije prema finansijama, ulaganjima, investitorima i građanima, a kao primer je naveo i to što je Novi Sad u 2015. godini dobio 38 hektara zemljišta pored auto puta, koje predstavlja ozbiljan investicioni potencijal, a na kome će investirati američke kompanije „Lir“ i „Delfi“.

Iz tih investicija će se, prema njegovim rečima, zaposliti oko 5. 000 građana.

Posle poslaničkih pitanja, koja su predviđena svakog utorka i četvrtka na početku radnog dana, poslanici su nastavili raspravu o Predlogu zakona o sportu.

Dragan Šutanovac ( DS) je ministra Stefanovića pitao na osnovu kojih kriterijuma su potpisana rešenja o otkazima u MUP-u Srbije, te kako je moguće da se istovremeno predloženim zakonom o komunalnoj policiji, koji je stigao u skupštinsku proceduru, predviđa zapošljavanje novih 1. 000 komunalnih policajaca u Beogradu.

“Ministar je rekao da u policiji ne mogu da rade oni koji piju kafu sa kriminalcima, a nije objasnio kako se on slika sa kriminalcima u vladi”, rekao je Šutanovac, koji je ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković pitao zašto su smanjene subvencije poljoprivredi sa 12. 000 na 4. 000 po hektaru.

Imao je pitanje i za premijera Aleksandra Vučića – zašto je Vlada Srbije dozvolila da se rudnici Resava vode na način da se rudarima ne plaća smenski rad, zbog čega su mnogi od njih tužili državu i dobili je, kao i zbog čega od prošle godine rudari imaju samo jedno osiguranje.

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović ukazao je Ministarstvu poljoprivrede na problem u vezi davanja premija za prodato mleko malim proizvođači, budući da proizvođači tu premiju mogu dobiti ukoliko na tri meseca predaju 3. 000 mleka.

“To znači da mali proizvođači, a njih je 100.000, moraju dnevno da predaju 30 i više litara mleka”, rekao je Jovanović.

Socijaldemokrata Blagoje Bradić pitao je zašto premijer Aleksandar Vučić nije ispoštovao predizborna obećanja o ekonomskom unapređenju juga Srbije i grada Niša i kada će biti izmeštena pruga iz centra tog grada.

Foto Tanjug, M. Đoković/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh