Gradovi

Migranti nožem i biber sprejom napali holandske novinare

KALE – Trojica izbeglica naoružani „velikim nožem“ i biber sprejom napali su holandsku novinarsku ekipu koja je snimala dokumentarni film u izbegličkom kampu u francuskoj luci Kale, piše danas „Dejli mejl“.

Snimateljka Maike Engels i njen kolega Teun Veten radili su na dokumentarcu „Kale: Dobrodošli u džunglu“, kada su Vetena napala i gurnula u šator trojica mladića koji su pokušali da mu otmu kameru.

Engels je nastavila snimanje, čak i dok je pokušavala da se odbrani od napadača, a jednog koji joj se približio s nožem, uspela je da udari nogom, pre nego što su svu trojicu uspeli da oteraju drugi migranti koji su ih gađali kamenicama.

Snimak napada koji se dogodio u subotu, u trajanju od 41 sekunde, Engels je postavila na JuTjub, uz tekst da su nju i kolegu napala „trojica izbeglica naoružana biber sprejem i velikim nožem“.

„Srećom ništa se nije dogodilo i nekoliko drugih migranata iz kampa u Kaleu priskočilo nam je u pomoć“, dodala je Engels.

Holandska snimateljka je za jedan britanski list rekla da na dokumentarcu rade od septembra i da im je cilj bio da pokažu kompleksnost problema imigracije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh