Svet

Migranti seku ogradu na srpsko-mađarskoj granici

 1a8b6527c2.jpeg

BEOGRAD – Mađarski mediji izveštavaju o povećanom broju migranata uhvaćenih na mađarsko-srpskoj granici, a kako prenosi RTS, izbeglice seku i ruše žicanu ogradu i plaćaju krijumčarima da ih prebace preko granice.

Dnevni broj migranata koji je uhvaćen u Mađarskoj u ilegalnom prelasku mađarsko-srpske granice, kako javlja RTS, juče je prvi put od Nove godine prešao cifru od stotinu.

Mađarska policija juče je privela 104 ilegalca koji su nelegalno ušli u tu zemlju.

Za prvih deset dana februara u Mađarskoj je uhvaćeno 522 ilegalna migranta, a u januaru je 553 izbeglice na nelegalan način pokušalo da se domogne Evropske unije preko te zemlje.

Zbog toga su duž 175 kilometara mađarsko-srpske granice duplirane policijsko-vojne patrole, navodi RTS i dodaje da sve cešće granicu sa Srbijom nadleću policijski helikopteri u potrazi za ilegalcima.Madarski mediji izveštavaju da su se migranti vratili na mađarske granice.

Navode da ekonomski migranti koji ne mogu da uđu u Srbiju na granici sa Makedonijom plaćaju krijumčarima da stignu do zapadnog odredišta, kao i da se sve cešće beleže oštećenja zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici jer je migranti i krijumčari seku i ruše.

Glavni savetnik za bezbednost premijera Viktora Orbana, Đerd Bakondi, sinoć je na nacionalnoj televiziji M1 procenio da ce se na prolece povecati pritisak migranata.

„Mađarska je tehničkim, ljudskim i pravnim resursima spremna da se suoči sa migrantskim pritiskom“, rekao je Bakondi za mađarsku televiziju, a prenosi RTS.

Foto Tanjug, N. Jovanović (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh