• Crna Gora

  Samozvani mitropolit Mihailo: Beogradska patrijaršija – teroristička organizacija

  PODGORICA – Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije „kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori“, smatra mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihailo.

  „Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove gradanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija, i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristicka organizacija koja je delovala i deluje protiv Crne Gore po nalogu Beograda“, tvrdi Mihailo, prenela je RTCG.

  „U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa“, navedeno je u saopštenju.

  U tom poslu, tvrdi on, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak.

  „Revizionisticke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost, mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivicnih đela. Zato bi državni tužilac trebao da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji“, saopštio je mitropolit kanonski nepriznate CPC.

  Posle ovakvih reči svaki komentar je suvišan …

  Očigledno se halucinacije pojavljuju samozvanom mitropolitu kome je verovatno neophodna i stručna pomoć.

   

  Foto Tanjug/arhiva

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com