Gradovi

Mihajlović: Danas svi treba da tražimo veća prava za žene

Mihajlović: Danas svi treba da tražimo veća prava za žene

BEOGRAD – Potpredsedica Vlade Srbije i predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je danas ženama u Srbiji Dan žena, navodeći da je to dan kada svi treba da tražimo veća prava za žene.

Mihajlović je novinarima uoči skupa “Svojom snagom menjamo svet” u Skupštini Srbije, rekla da se ne može reći da u realnom životu postoji ravnopravnost žena i muškaraca, ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama Evrope i sveta.

“Ali smo tu da zajedničkim snagama, a tu mislim na državne institucije, nevladin sektor i medije, da zajedno napravimo korak po korak, mi kao država da svorimo ambijent da žene mogu da rade i da budu vidljive i zakonodavni okvir, a svi zajedno da rušimo stereotipe koji postoje ne samo u Srbji, već i u drugim državama”, istakla je Mihajlović.

Ženama je poručila da budu solidarne i ujedinjene.

“Nema nas toliko mnogo da možemo na drugi način da se vidimo i čujemo osim kada smo solidarne i ujedinjene i radimo na tome da svaki dan napravimo novi korak. Sve što radimo radimo za buduće generacije žena koje će doći posle nas i koje treba da imaju veću ravnopravnost nego što je mi danas imamo”, istakla je Mihajlović.

Napomenula je i da na danasnji dan svi treba da se sete zena koje su se borile za veća prava žena pre 100 godina, pa žene danas imaju pravo glasa, trudničko bolovanje, a trude se da primaju istu platu kao i muškarci.

“Ovo je dan kada treba da se setimo onih koji su se borili za nas, ali i dan kada treba da se borimo dalje da žene budu jednako plaćene, mnogo vidljivije u političkom i ekonomskom životu, da ne trpe porodično i partnersko nasilje i ovde u Skupštini Srbije je pravo mesto da ovakvu čestitku poželimo”, rekla je Mihajlović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh