Gradovi

Mihajlović: Godinu dana za izmeštanje stanice

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će za potpuno izmeštanje železničke stanice iz centra grada u stanicu Prokop biti potrebno godinu dana.

Mihajlović je napomenula i da taj, kao i svi drugi projekti na kojima se radi, nisu deo izborne kampanje, te da oni neće zaustaviti infrastrukturne projekte.

„Veliki je posao premeštanja stanice u Prokop, sad krećemo ka drugoj fazi, sigurno će nam trebati godinu dana da bismo je razmestili, ali razmestićemo je“, rekla je Mihajlović za TV Pink, uoči sutrašnjeg otvaranja te stanice posle 40 godina.

Mihajlović, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da su sve prethodne vlade obećavale građanima Prokop, ali da je on do sada bio pun pacova i svega drugog, samo ne radova i radnika.

„Građevinari su ispunili rok, sutra otvaramo prvu fazu Prokopa. Prokop će da radi, on je u funkciji. Pitanje je šta se radilo 40 godina, vreme je izgubljeno, ali mi smo završili“, istakla je Mihajlović, dodajući da upravo to razlikuje aktuelnu od prethodnih vlada – to što radi i ispunjava obećanja.

Mihajlović je dodala da je ostalo novca iz kredita Kuvajta, kojim su finansirani dosadašnji radovi, te da sada predstoje razgovori sa kompanijama o izgradnji stanične zgrade i tržnog centra.

Beograd se otvaranjem Prokopa, prema njenim rečima, ponovo vraća na železničku mapu Evrope i Balkana.

„Neće se niko postideti u odnosu na bilo koju stanicu u bilo kom evropskom gradu. 40 godina se o ovome priča, svi političari su najavljivali da će biti gotovo, ali nikada to nisu uradili, ova vlada je to uradila“,rekla je Mihajlović.

Mihajlović je najavila da će i ove godine biti nastavljena nabavka novih vozova, da se radi na rehabilitaciji pruga, da će ove godine biti rehabilotovano 300 kilometara, da je završena projektna dokumentacija za prugu Beograd-Budimpešta, da se do kraja godine očekuje završetak rehabilitacije pruge Beograd-Bar.

„Korak po korak i za tri-četiri godine ćemo moći da kažemo da je većina naše želenize rehabilitovana“, rekla je Mihajlović, navodeći da svi ti radovi i projekti nisu u cilju izborne kampanje, budući da se na njima posvećeno radilo od samo osnivanja vlade.

„Gotovo dve godine Srbija gradi, ono što je važno za građane, oni vide da ova vlada radi i to je razlika u odnosu na prethodne vlade i mi ćemo nastaviti da radimo bez obzira na izbornu kamanju“, rekla je Mihajlović, najavljujući da će 1. februara biti otvoren tunel Savinac, najduži tunel na koridoru 11.

Upitana da li i posle izbora očekuje da bude na istoj poziciji, Mihajlović je navela da je ona dala sve od sebe na tom mestu, da se potrudila da se sve što je trebalo da uradi, da veruje da se to vidi, ali da je nezahvalno sada govoriti o periodu posle izbora, zbog čega treba sačekati sa procenama.

„Ko god da bude radio ovaj posao posle mene ima utaban put, mora da završi koridor 10 i 11. Ako pboedi neko drugi, a to ne bude SNS, onda ćemo da vidimo da li će oni koji su zaustavljali sve projekte kao DS moći da ih završe“,rekla je Mihajlović.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh