Gradovi

Mihajlović: Krov nad glavom dobilo sedam porodica u Pančevu

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas ključeve socijalnih stanova za sedam porodica koje su socijalno ugrožene i tom prilikom rekla da je u Srbiji završeno ili je u toku izgradnja ukupno 134 socijalna stana.

PANČEVO – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas ključeve socijalnih stanova za sedam porodica koje su socijalno ugrožene i tom prilikom rekla da je u Srbiji završeno ili je u toku izgradnja ukupno 134 socijalna stana.

Mihajlović je rekla novinarima da su u Čačku završena 24 takva stana, u Zrenjaninu 10, Kraljevu sedam, Kikindi 16 i da je u Nišu u toku izgradnja 70.

„Drago mi je da možemo da usrećimo naše građane“, rekla je Mihajlović, ističući da se stanovi dele na osnovu konkursa bez ikakve protekcije i po jasnim i transparentnim kriterijumima.

Mihajlović je dodala da su to inače i glavni principi ove vlade, kojima se rukovodi u radu.

Stanovi koji su dodeljeni u Pančevu, nalaze se u ulici Maksima Gorkog 97, gde su napravljene dve zgrade, a ukupna vrednost projekta bila je 28 miliona dinara, od čega je država izdvojila 11 miliona, preko Republičke agencije za stanovanje, a grad Pančevo 17 miliona dinara.

Porodice koje su dobile stanove, moraju da plaćaju zakup u proseku 6.000 dinara mesečno i nemaju pravo da otkupe te stanove, već samo da ih koriste pod povoljnim uslovima.

Mihajlović je rekla da je u 2015. godini u održavanje puteva na teritoriji Pančeva uloženo 45 miliona dinara i da je za tu namenu u 2016. predviđeno oko 70 miliona.

Ministarka je podsetila da se zahvaljujući sredstvima ruskog kredita gradi drugi kolosek i rekonstruiše postojeći na pruzi Beograd-Pančevo i dodala da će novi ruski vozovi saobraćati na pruzi Beograd-Pančevo-Vršac.

„Ne može ni Vojvodina, niti cela Srbija da se razvijaju ako nemaju dobru infrastrukturu i zato je njen razvoj jedan od prioriteta ove Vlade“, naglasila je Mihajlović.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je rekao da je izgradnja socijalnih stanova na osnovu Nacionalnog programa za socijalne stanove prvo počela u Pančevu i da je taj grad obezbeduio infrastrukturu i deo sredstava.

On je rekao da je započet projekat izgradnje socijalnih stanova i u Čumićevoj ulici i izrazio očekivanje da će oni biti gotovi najkasnije početkom 2017. godine.

Zorica Malidžan, koja je danas dobila ključeve od stana, rekla je novinarima da je za konkurs saznala u lokalnom listu „Pančevac“ i da je dobila stan bez ikakve veze jer je ispunila potrebne uslove.

„Evo ga ključ-istina“, rekla je ona i dodala da je sada rešila stambeno pitanje posle 20 godina čekanja.

Preview

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

Slide

SASA PAVLOV I ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

ZORANA MIHAJLOVIC I SASA PAVLOV

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh