Politika

Mihajlović: Moguće udruživanje SPS-a i opozicije

zorana mihajlovićFoto: Tanjug, Oksana Toškić

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da je od o Socijalističke partije Srbije ništa ne čudi, pa ni tvrdnja bivšeg ministra i funkcionera SPS Milutina Mrkonjića da su naprednjaci „samo prekrečili Prokop“, kao ni to da bi ta stranka mogla da se udruži sa opozicijom.

Mrkonjić je počasni predsednik SPS i, ono što je premijer Vučić rekao i mi iz SNS često govorili, a to je da nas ne čudi da će se u jednom trenutku udruživati zajedno, jer, kada to čujete od počasnog predsednika prosto ne možete da očekujete ništa drugo„, rekla je Mihajlović novinarima.

Hoće li sada da okupe ponovo iste ekipe koje će da rade od 10 ili 12 kilometara autoputa godišnje„, zapitala je Mihajlović.

Mrkonjiću je poručila da je i on mogao bar da prekreči Prokop, ako ne i da ga završi tokom dugogodišnjeg ministrovanja, da se nije bavio organizovanjem koncerata.

Mihajlović je rekla da je ono što on naziva krečenjem trajalo 420 dana i koštalo 26 miliona evra, što je finansirano kuvajtskim kreditom.

Ona je primetila i da „pomenute ekipe“ nisu uspele ni da okreče, a kamoli da završe za 40 godina Prokop.

Prema njenim rečima, Srbiji je potrebna vlada koja je napravila 90 kilometara autoputa godišnje i pustila ga u saobraćaj i koja će u 2016. godini napraviti isto toliko, kao i razvoj i investicije.

I kuvajtski kredit nije mogao da se realizuje za nastavak gradnje Prokopa, jer je bio „zakočen“, dok nije došla aktuelna vlada.

„Možda da se malo više bavio svojim poslom u svom prethodnom ministrovanju, a koje je trajalo dugi niz godina, umesto što je organizovao razne koncerte, sigurna sam da bi Prokop bio završen“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da će ono po čemu će neke prethodne vlade ostati upamćene, kao i ljudi koji su vodili resor saobraćaja, kao što je inženjer Mrkonjić, jeste i pravljenje autoputa iz njive u njivu, poput autoputa od Uba do Lajkovca.

Ministarka je dodala da je sadašnja vlada završila čak i taj deo autoputa, za koji inače sada plaća održavanje i gradi njegove nastavke, kako bi mogao da se koristi.

Mrkonjić je za list „Kurir“ rekao da se ne bi pojavio čak i da je dobio poziv za otvaranje Prokopa, jer otvara samo nove projekte, a ne one „ofarbane i sveže okrečene“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh