Gradovi

Mihajlović: Nastavićemo da pomažemo Vazduhoplovnu akademiju

VRŠAC – Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Vazduhoplovnu akademiju (SMATSA) u Vršcu ističući da je ta akademija svetski poznata po kvalitetu obuke i da će država nastaviti da joj pomaže kako bi se taj nivo održao.

Mihajlović se tom prilikom upoznala sa načinom obuke pilota i isprobala simulator letenja, a predstavnici Agencije za kontrolu letenja (SMATSA) su ocenili da nije imala nijedu grešku.

Mihajlović je naglasila da ta akademija postoji već 60 godina i da su je završili piloti koji danas rade za aviokompanije širom sveta.

Ona je rekla da joj je posebno drago što vidi puno pripadnica lepšeg pola u akademiji, kao i da ta ustanova ima četiri polaznice na obuci za pilota, koje nisu iz Srbije.

Mihajlović je navela da tu studira jedna devojka iz Australije čiji je otac isto tu završio za pilota.

“Puno ste postigli i država treba da pomogne da se održi taj kvalitet i da ostanete najbolji”, poručila je Mihajlović.

Direktor SMATSA Radojica Rovčanin je rekao da akademija u Vršcu trenutno ima oko 130 polaznika.

“Moram da pohvalim ministarku da je odlično vozila avion na simulatoru i da nije napravila nijednu grešku”, naveo je Rovčanin.

On kaže da je sa ministarstvom dogovoreno da se u narendom periodu uredi aerodrom i zgrada Vazduhoplovne akademije u Vršcu.

Preview

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

PISTA

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

PISTA

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

ZORANA MIHAJLOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh