Politika

Mihajlović: Neka Rogozin brine o Rusiji

Zorana Mihajlović - 5. 5. 1970.Foto: Beta, Nenad PetrovićZorana Mihajlović – 5. 5. 1970.


„O tome da li Srbiji može da se desi taj scenario koji Rogozin prognozira, mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj“, izjavila je Zorana Mihajlović novinarima u Rakovici.

Rogozin je, kako prenose mediji, juče upozorio Srbiju da bude oprezna u usklađivanju spoljne politike s EU kako joj se ne bi desilo da se „žene plaše da izađu na ulicu“ zbog migranata.

U nemačkom gradu Kelnu su tokom novogodišnje noći zabeleženi brojni napadi na žene, a medu osumnjičenima su i tražioci azila u Nemačkoj.

Na pitanje da prokomentariše susret Rogozina i lidera opozicione SRS-a Vojislava Šešelja, Zorana Mihajlović je rekla da je svako u Srbiji slobodan da ide u posetu gde želi i kod koga želi.

Zorana Mihajlović je ocenila da, što se tiče politike Šešelja, nikog u Srbiji ne treba podsećati šta to znači i kako je izgledala politika devedesetih, dodajući da je to bila politika sukoba, nazadovanja i politika protiv EU, a da je sve to suprotno sadašnjoj politici Vlade Srbije i Srpske napredne stranke.

Ministarka je rekla da je put Srbije put ka EU i to ne zbog Unije, već zbog standarda koje treba da postigne i da tu nije reč o tome da li je neko „za Rusiju, SAD ili EU“. „Mi smo svi pre svega za Srbiju“, istakla Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade je navela da su Srbiji važni politički i ekonomski odnosi koje ima sa Rusijom, naručito u resorima koje ona vodi.

Rogozin je, povodom susreta sa Šešeljem, kazao da je to bio neformalan i privatan razgovor koji nije deo zvanične posete Srbiji.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh