Gradovi

Mihajlović: Nema odustajanja od racionalizacije

Mihajlović: Nema odustajanja od racionalizacije

BEOGRAD – Vlada Srbije neće odustati od racionalizacije u državnoj upravi uprkos predstojećim izborima, izjavila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i najavila da će do kraja februara sva ministarstva izaći sa svojim predlozima.

„Racionalizacija podrazumeva ne samo otpuštanja, već i bolju organizaciju državne uprave i daleko od toga da je vlada odustala od racionalizacije“, rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara da li je vlada odustala od otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru i zašto se kasni, s obzirom da je rok za racionalizaciju bio do februara.

Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kaže da, kad se to ima u vidu, period od šest meseci i godinu dana za racionalizaciju nije predug i naglašava da je sasvim sigurno da će racionalizacija biti sprovedena, kako bi država bila dobro organizovana.

„Neminovno je da se to desi, kao i što je neminovno da u 2016. godini budu reforme u javnim preduzećima“, poručila je Mihajlović.

Ona je novinarima u Palati Srbija, gde je otvorila regionalnu konferenciju o spasavanju u vazduhoplovstvu, rekla da nijedno ministarstvo niti institucija unutar ministarstava nije odustala od racionalizacije.

Mihajlović je istakla da je racionalizacija proces i da ne podrazumeva samo otpuštanje bez prethodno usvojene nove sistematizacije i bolje organizacije, što je i suština tog procesa.

„Nema odustajanja i ne mislim da to traje predugo“, rekla je Mihajlović, podsetivši da je Srbija sebi dozvolila da od 2000. godine, kad je imala 8.000 zaposlenih u državnoj upravi, nakon 15 godina dođe do broja od 32.000 ljudi.

Na pitanje da li će izbori uticati na racionalizaciju, Mihajlović je istakla „da će se sve raditi i graditi“ kao što je i predviđeno i da ne veruje da izbori mogu ozbiljnije da uspore sve što je započeto.

Ona je dodala da je aktuelna vlada od početka svog mandata donosila mere koje nisu baš popularne, ali da je to jedini način da država ima pozitivne bilanse.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh