Politika

Mihajlović: Očekujem novo ministarsko mesto

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i SNS i ministarka saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da ukoliko koalcija okupljena oko SNS pobedi na predstojećim izborima očekuje neko novo ministarsko mesto, ali je napomenula da će konačnu odluku o tome doneti lider SNS i predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

„Premijer je najavio da će u novoj vladi biti novih lica i nove energije i to je dobro. Samo sa novom energijom i ljudima koji mogu da ostvare rezultate možemo u naredne četiri godine da uvedemo evropske standarde. Da li očekujem da ću ponovo biti ministar, očekujem, ali konačnu odluku doneće Vučić“, rekla je Mihajlović u intervjuu za „Danas“, odgovarajući na pitanje da li očekuje ponovo neko ministarsko mesto.

Ona je podsetila da na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ nema ministara iz SNS, jer biračima nude jednu narodnu listu gradana Srbije.

„Zato su na njoj nestranački i ugledni pojedinci iz kulture, sporta, medija. Tu su i brojne druge stranke zato što želimo da ujedinimo Srbiju kako bismo ostvarili glavni cilj: stvaranje stabilne, moderne i pristoje države u kojoj će naši građani imati evropske standarde u zdravstvu, obrazovanju i pravosuđu, u kojoj će gradani imati pristojan i siguran posao“, ističe ona.

Na pitanje da li to što se ministri ne nalaze na izbornoj listi SNS znači da su im garantovane funkcije u sledećoj vladi, Mihajlovićeva napominje da će o tome ko će od aktuelnih ministara biti i u novoj Vladi odlučiti premijer Vučić.

„Građani 24. aprila odlucuju da li će im premijer biti Vučić ili hoće desničare koji javno prete da će izolovati Srbiju. Hoće li Vučića za premijera ili lažne levičare koji obmanjuju građane i nude kule i gradove, med i mleko. Biraće hoće li Vučića koji čuva ponos, ugled i stabilnost Srbije u svetu ili samoproglašene proevropljane koji napadaju manjine“, navodi Mihajlovićeva.

 

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh