Gradovi

Mihajlović: Popravićemo rejting Srbije i na biznis listi SB

BEOGRAD – Naš cilj i zadatak je da Srbija bude među prvih 30 zemalja na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja, ocenila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„U prethodnih godinu dana uradili smo važan posao što dokazuje i skok Srbije za 32 mesta na Duing biznis listi. Ali, to nije dovoljno i zadatak svih nas je da učinimo da u narednom izveštaju Srbija bude u prvih 30 zemalja“, poručila je Mihajlović na sednici Zajedničke radne grupe sa zadatkom da definiše konkretne mere za unapređenje pozicije Srbije na ovoj listi.

Na sednici je dogovoren plan aktivnosti u cilju efikasnog sprovođenja programa iz Akcionog plana, kao i proširenje ovlašćenja, pa će se u narednom periodu ova grupa baviti i konkretnim merama za unapređenje Srbije u izveštaju o globalnoj konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade Srbije.

„Formiraćemo implementacioni tim koji će imati zadatak da definiše precizne mere potrebne za unapređenje položaja Srbije i u ovom izveštaju“, zaključila je Mihajlović.

Mihajlović, koja predsedava radom Zajedničke grupe, izvestila je članove da je važno da se sva ministarstva uključe i doprinesu ostvarivanju ovog cilja i podsetila na uspeh koji smo postigli u oblasti izdavanja građevinskih dozvola.

„Uvođenje elektronskih građevinskih dozvola značajno će unaprediti privredni ambijent Srbije, kao i njenu poziciju na listi Svetske banke za uslove poslovanja“, izjavila je Mihajlović.

Na sednici Zajedničke grupe predstavljeni su novi članovi ministar privrede i zamenik predsednika grupe Željko Sertić, i bivši ministar unutrašnjih polsova i javne administracije u Vladi Slovenije i član Delivery unit-a Gregor Virant.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh