• Gradovi

  Mihajlović: Srbija zna šta je prošao naš narod u Hrvatskoj, ali znamo i kuda idemo

   

   

  Srpski i hrvatski narod imaju mnogo tema u budućnosti oko kojih mogu dobro da saradjuju, a koje se tiču privrede i života „običnih“ gradjana obe zemlje, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

  Ona će zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kao član državne delegacije u ponedeljak i utorak boraviti u zvaničnoj poseti Hrvatskoj.

  Kako je saopštilo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je rekla da „Srbija zna svoju istoriju i šta je prošao naš narod u odnosima sa Hrvatskom. Kao što zna kuda ide u budućnost“.

  „Infrastrutkura je ono što nas sve povezuje. Interes Srbije, sigurna sam i Hrvatske, je da pronadjemo način da smanjimo gužve na graničnim prelazima, kako za transport robe, tako i da smanjimo čekanje putnika na ulazak u Hrvatsku“, istakla je Mihajlović.

  Kako je dodala, Srbija i Hrvatska mogu da rade zajedno na projektima na železnici jer srpske i hrvatske gradjevinske firme imaju veliko iskustvo kao i da treba razgovarati o tome kako da zajednički nastupaju na budućim velikim infrastrukturnim projektima u regionu.

  „Postoji toliko stvari koje zajedno možemo da uradimo i u vodnom saobraćaju“, izjavila je Mihajlović koja je i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Ona je istakla da Srbija „želi da upozna“ Hrvatsku sa svojim sistemom izdavanja elektronskih gradjevinskih dozvola, po kojima je Srbija 10. na svetu na Duing biznis listi Svetske banke.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com