Novosti online

Михајловић: Што Мркоњић не покаже Бекути свој аутопут

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић данас је поручила почасном председнику Социјалистичке партије Србије Милутину Мркоњићу да је поново показао да не може да прихвати чињеницу да је актуелна влада завршила и завршава све оне инфраструктурне пројекте које он за пет година колико је био министар за инфраструктуру није умео или хтео да заврши.

„Овог пута, позвао је у помоћ и партнерку Ану Бекуту како би јој сликовито објаснио како је железничка станица Прокоп само ‘окречена’, да ‘није готова’, али и да је он најзаслужнији што је прва фаза Прокопа завршена. Кад се већ хвали својим делима, могао је госпођи Бекути и да покаже део аутопута Уб – Лајковац који је изградио док је био министар, а који је надалеко познат по томе што повезује две њиве! Ту је могао да се похвали да је тај пројекат плаћен 70 милиона евра, више него што кошта градња аутопута”, навела је Михајловић у саопштењу.

Она је реаговала на интервју Мркоњића за недељник Време у коме је казао да у Прокоп треба уложити још најмање 160 милиона евра.

„Водио сам пре неки дан Ану Бекуту тамо, није веровала да не може да се сиђе доле. За два сата колико смо тамо провели, ниједног путника нисмо видели. Кажу ‘завршено’, а нема станичне зграде, нема приступних саобраћајница, нема људи… Далеко је то од завршеног”, рекао је Мркоњић.

Одговарајући на те примедбе, Михајловић је навела да је Мркоњић могао и да „провоза Бекуту и по оних 7,7 км аутопута колико их је саградио у првој години мандата”.

„Током те кратке вожње имао је времана да призна да је за пет година тешким радом успео да изгради дупло мање километра аутопутева него што смо ми изградили само прошле године. Можда би и признао да готово ниједан километар пруге није обновио. Зато и не чуди што је Мркоњићу боље ишла организација концерата него изградња Србије”, казала је Михајловић.

Она је оценила да је „након најновијих оптужби почасног председника СПС заиста је тешко поверовати у искреност лидера социјалиста Ивице Дачића, који нас са насловне стране угледног дневника уверава како се на изборима неће удружити са остацима ДОС-а”.

„Без обзира на Мркоњића и остале ‘мркоњиће’ из СПС-а ми ћемо наставити да градимо путеве и пруге по Србији”, истакла је Михајловић која је и функционер Српске напредне странке.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh