• Gradovi

  Mihajlović: Štrajk u RGZ da ne preraste u politički

  Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da nadležne institucije treba da ispitaju informacije objavljene u javnosti da je iz Srbije izneto 40 milijardi dolara od 2004. do 2013. godine.

  BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema razloga za štrajk zaposlenih u katastru i pozvala sindikate da još jednom razmisle, kao i da ne bi volela da taj štrajk preraste u politički.

  „Ne postoji nijedan razlog zašto ne bi zajedno mogli da razgovaramo kao što razgovaramo sa svim institucijama koje imaju neki problem. Država je mnogo uradila za RGZ koji je nama srce sistema, jer ako ne funkcioniše katastar ne mogu da funkcionišu ni druge važne stvari“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

  Ona je kazala da ako je reč o profesionalnom, a ne političkom štrajku, onda nema nikakvog razloga da se ne postigne dogovor.

  Mihajlović je potvrdila da u Ministarstvu građevinarstvu postoji 30.000 nerešenih predmeta u drugom stepenu, objasnivši da predmeti dolaze u Ministarstvo tek kada u prvom stepenu, odnosno u katastru, ne budu rešeni zbog neefikasnosti ili neznanja.

  Mihajlović je takođe istakla da su sindikati bili uključeni u reformu RGZ-a i da je dogovoreno još ranije da će biti obezbeđen dovoljan broj ugovoraca kako bi mogli da se obave svi poslovi za građane.

  „Moramo zajedno da radimo, da sednemo i dogovaramo se i nema nikakve potrebe da štrajk preraste u politički“, navela je Mihajlović.

  Tri sindikata Republičkog geodetskog zavoda odlučila su se juče da započnu štrajk u celoj zemlji zbog najavle da će biti smanjen broj zaposlenih u RGZ.

  Proveriti informacije o iznošenju novca iz Srbije

  Ministarka je izjavila da nadležne institucije treba da ispitaju informacije objavljene u javnosti da je iz Srbije izneto 40 milijardi dolara od 2004. do 2013. godine.

  „Pretpostavljam da nadležni organi i institucije koje se time bave, treba da se bave i tim informacijama, a pre svega da provere verodostojnost izvora takvih informacija“, rekla je Mihajlović novinarima.

  Ona je dodala da to nije nadležnosti Ministarstva građevinartva na čijem je čelu, ali da kao potpredsednik vlade može da kaže da treba proveriti sve informacije koje ukazuju na neregularnosti.

  U najnovijem izveštaju američke organizacije „Global fajnenšel integriti“ navodi se da je iz Srbije od 2004. do 2013. godine opljačkano čak 40,83 milijarde dolara, jer je toliko ilegalno stečenog novca izneto iz zemlje, preneli su juče mediji.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com