Gradovi

Mihajlović: Večeras počinje kampanja za loklane izbore

Mihajlović: Večeras počinje kampanja za loklane izbore

BEOGRAD – Tribinom“Osnaživanje žena za veće učešće u politici“ Srska napredna stranka danas je započela kampanju za lokalne izbore ocenjujući da se od sada bira da li želimo da idemo napred ili se vraćamo u prošlost.

„Večeras počinje kampanja za lokalne izbore. Počinjemo je ovde na Zvezdari u Beogradi i od večeras biramo idemo li napred, u budućnost ili se vraćamo u prošlost. Onda kada su žene u pitanju i kada se žene pojave u politici i imaju mogućnost da budu u političkom i društvenom životu onda sam sigurna da idemo u budućnost“, rekla je potpredsednica Glavnog odbora SNS Zorana Mihajlović.

Čestitajući na formiranju Unije žena, ona je izrazila nadu da će u narednom periodu biti još više Unije žena po drugim ošytinskim odborima već da će te unije da narastu i da bude više žena.

Navodeći da su Ustavom i svim dokumentima predviđena jednaka prava, isti uslovi za žene i muškarce, ona je podsetila da su danas žene plaćene 30 odsto manje za isti posao u odnosu na muškarcu.

„Svaka žena koja doprinese koliko može sigurana sam da će pomoći da se zemlja razvijije. Mi stvaramo prostor za one druge zene koje će doći posle nas“, poručila je Mihajlović i pozvala okupljene da veruju pre svega rezultatima Vlade koju vodi premijer Aleksandar Vučić.

Prema njenim rečima, Vučić je prvi i jedini premijer koji je u odnosu na sve premijere u regionu i zemljama Evrope pitanje rodne ravnopravnosti i položaja žena, uslova za žene, podigao unutar vlade na jedno visoko mesto – na nivo potpredsednice vlade.

„Do pre dve godine o rodnoj ravnopravnosti se razgovaralo i dogovaralo po nekim kancelarijama u vladi po mnogim ministarstvima. On (Vučić) je taj koji je tražio da se to pitanje podigne, da bude na nivou premijera, odnosno kasnije potpredsednika vlade“, rekla je Mihajlović.

Kako kaže, to je sa razlogom jer je svestan da onda kada se uradi bar jedan korak u polju rodne ravnopravnosti učini se puno za našu decu, porodice, ali i zemlju.

„Hajde da pokazemo onima koji stalno govore kako su velike demokrate i odlično sve znaju i vređaju nas svaki dan bilo da su Šutanovac, Maršićanin, Šešelj, Ješić i govore o tome kako poštuju žene, a u realnom životu rade nešto sasvim drugo, kako izgleda poštovati žene i boriti se za rodnu ravnopravnost“, rekla je Mihajlović.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i predsednik Gradskog odbora Beograda Nebojša Stefanović rekao je da se u dosadasašnjoj karijeri trudio da saradnike bira da budu najbolji ocenjujući da su to veoma često bile žene.

„Imamo danas veoma prosto pitanje – da li Srbija treba da ide u prošlost, da se deli, da li Srbija, neka opština ili grad treba da izgube još neku godinu tražeći svoj identitet, nerazvijajući se, nezapošljavajući ili treba da idemo u budućnost“, rekao je Stefanović.

Navodeći da je njihov posao smanjenje deficita, otvaranje novih radnih mesta, on je istakao da SNS od drugih stranaka uglavnom razlikuje mnogo stvari, ali jedna posebno a to je što je spremna da razgovara sa ljudima, čuje šta građani misle i i poslušaju.

Član Glavnog odbora SNS Zoran Đorđević ocenio je da je ekonomsko osnaživanje žena ključno za napredak društva.

Navodeći da nije čudo što jačanje polozaja žena postaje globalna diskusija kako društvima u tranziciji, zemljama u razvoju tako i u razvijenim zemljama, on je podsetio da žene ne predstavljaju samo pukih 50 odsto populacije već 50 odsto potencijala, talenata, snage i kapitala.

„Kada žene ne učestvuju ravnopravno u ekonomskom, političkom i društvenom životu one postaju neiskorišćeni potencijal, a taj se neuspeh tada najčešće ogleda u diskriminatorskom odnosu prema ženama“, zaključio je Đorđević.

Tokom tribine data je podrška Aleksandri Tomić koja je prva na listi SNS na Zvezdari.

Foto Tanjug, R. Prelić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh