Gradovi

Mihajlović: Zadovoljni smo saradnjom sa EBRD

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorkom za transport Evropske banke za obnovu i razvoj Sju Baret o restrukturiranju železnice i rehabilitaciji puteva u Srbiji istakavši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa EBRD.

Mihajlovićeva je razgovarala sa Baretom i o potencijalnim novim projektima u saradnji sa tom bankom i reviziji dosadašnje saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, potpredsednica vlade istakla je da se razgovara o mogućnostima i nekim kritičnim tačkama.

Baret je poručila da je ta banka za sada „jako zadovoljna“ saradnjom sa Vladom Srbijem koju ima na mnogim projektima i rekla da ima puno izazova, neke projekte treba ubrzati, ali i da je zadovoljna da saradnja može da se nastavi.

Komentarišući proces reforme železnice, rekla je da je veliki korak učinjen razdvajanjem tog sistema na tri preduzeća, te da je EBRD spreman da pomogne oko daljih reformi.

Takođe je izrazila zadovoljstvo napredovanjem Projekta rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, ukupne vrednosti oko 400 miliona evra čiji je EBRD jedan od finansijera, a u okviru tog projekta u planu je da se ove godine završe tenderi za rehabilitaciju ukupno 600 kilometara, od čega će se 180 kilometara finansirati sredstvima te banke.

Foto Ministarstvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja

Preview

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

ZORANA MIHAJLOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh