• BG

  Михајловићева: За Србију важни аеродроми „Константин Велики“, „Морава“ и „Поникве“

   

  Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да без даљих улагања нишки аеродром “Константин Велики” не може да се развија и да прати друге аеродроме у окружењу, а да одлуку о томе ко ће њиме управљати доноси Скупштина града Ниша.

  “Без даљих, додатних улагања, нишки аеродром не може да се развија и да буде конкурентан аеродромима у Приштини, Скопљу или Бугарској. Седам милиона евра потребно је да буде уложено у изградњу контролног торња и друге опреме, а још пет милиона да се оспособи да на њега слећу и други, а не само лоу-кост компаније”, рекла је Михајловићева.

  Она је нагласила да је за Владу Србије важно да се настави улагање не само у нишки аеродром, него и у друге мање аеродроме као што су “Морава” и “Поникве”, како би Србија искористила њихов пун потенцијал.

  “Наравно, кад је реч о Нишу, одлуку о томе да ли ће нишким аеродромом управљати Влада Србије доносе одборници у Скупштини града Ниша. Ако Ниш то не жели, до тога не мора да дође”, додала је она.

  Говорећи о путу Сремски Карловци-Банстол, чија реконструкција почиње данас, Михајловићева је рекла да су радови вредни 240 милиона динара и да се деоница реконструише после 50 година.

  “Некад је то био једини пут на овој релацији, а данас је важан као алтернатива ауто-путу којим пролази 5.300 возила дневно, а биће и више кад се заврши реконструкција”, рекла је Михајловићева, и додала да овај пут повезује не само Сремске Карловце и Инђију, већ и Нови Сад, Чортановце, Фрушку гору.

  Укупна вредност пројеката у Војводини, укључујући путеве, железницу и другу инфраструктуру, износи 2,5 милијарди евра, и ту улазе и реконструкције државних путева, али и пројекти као што су модернизација пруге Београд-Будимпешта, завршетак “испилон” крака код Суботице и други.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com