Gradovi

Mihajlović:Ove godine obezbedićemo još 37 pružnih prelaza

ŠABAC – Potpredsednca vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u Majuru kod Šapca pustila u rad obezbeđeni pružni prelaz koji je bio jedan od najnebezbednijih u Srbiji i najavila da će ove godine biti obezbeđeno ukupno 37 prelaza.

U obezbeđenje tog pružnog prelaza je uloženo 15 miliona dinara, a Mihajlović je okrenula prekidač u prisustvu građana Majura i predstavnika srpskih železnica.

Prelaz sada ima tri putna signala od kojih svaki ima po dve svetiljke i jedno jakozvučno zvono, kao i dve elektropostavne sprave sa polubranicima koji u stanju uključenosti uređaja zatvaraju desnu polovinu puta u smeru kretanja drumskih vozila, tako da je taj prelaz sada osiguran i bezbedan za putnike.

“U Srbiji je bilo 75 nebezbednih pružnih prelaza, od čega smo 38 završili prošle godine i ostale pružne prelaze završićemo u 2016. godini”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je na prelazu u Majuru godišnje bila najmanje jedna nesreća upravo zbog nebezbednog pružnog prelaza.

“Vlada Srbije je obezbedila ovaj pružni prelaz i onako kako smo obećali prošle godine tako smo i uradili. Ovo je bio najnezbezbedniji pružni prelaz u Sribji. Završićemo i ostale pružne prelaze, ali ovaj smo uradili u roku i kako smo obećali građanima”, naglasila je Mihajlović.

Ministarka je dodala da je na tom prelazu počinje i ugradnja video nadzora.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh