• Ekonomija

  Милан Стаматовић: Хајдучки састанак после Ђурђевдана испред Владе Србије!

   

   Ни по коју цену не одустајемо од градње гондоле и очувања народне имовине

  Svesrpska narodna moba 1.5.2017Чајетина, 1.5.2017 –  Више хиљада грађана из целе Србије учествовало је на Златибору на радној акцији за изградњу панорамске гондоле.

  Уз багере, камионе и остале грађевинске машине истакнута је порука „Нећемо одустати“.

  Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић рекао је окупљеним грађанима на почетној станици гондоле у изградњи, да Србија има проблем са злоупотребом државног власништва.

  „Ми већ десет година покушавао да упозоримо јавност да државне институције не раде свој посао како треба, а то се најбоље види на примеру приватизације „Златибор туриста“, рекао је.

  „Упозоравали смо на то већ неколико година да су украли језеро од народа, покушали су и да украду 2.000 хектара народног земљишта и ми смо то спречили само делимично“, рекао је Стаматовић.Svesrpska narodna moba 1.5.2017 (2)

  Он је казао да је дискриминисан у „режимским медијима“ и да је кад год је хтео да подигне глас против власти и покрене питање око лоших приватизација, био окарактерисан као „вођа криминалног клана на Златибору“.

  „Све смо им опростили, али право на рад нећемо, а да би радили они морају да нам дају грађевинску дозволу.

  Све што смо до сада покушали и радили није вредело, они нама из неког њима знаног разлога не могу да дају дозволу“, казао је Стаматовић и позвао окупљене грађане да уколико не добију дозволу до Ђурђевдана, затраже дозволу испред Министарства грађевине.

  „Нећемо одустати то је порука овим режимским распикућама, ми хоћемо да градимо уз законске прописе и грађевинску дозволу коју десет година чекамо“ казао је.

  Milan Stamatovic 1.5.2017Стаматовић је рекао и да их власт пребацује од једне институције до друге и да очигледно немају намеру да издају дозволу, и додао је да је 10 милиона евра блокирано због неодговорности власти.

  Стаматовић је упозорио и да Србија „мора да чува своје воде, земљу и природна добра“.

  Уколико не добијемо дозволу за градњу гондоле до Ђурђевдана, 6. маја, позивам све грађане који подржавају здраву и достојанствену Србију да нам се придруже да сви заједно одемо у Министарство грађевинарства да затражимо дозволу за градњу гондоле – поручио је др Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

  Радови се, како је обећао Стаматовић, овај пут неће прекидати ни по коју цену.

  Боримо се за правду и истину, стојички се држимо упркос свим квалификацијама које смо доживели од власти, био сам и украјински шпијун и вођа црногорског клана на Златибору, а ми само хоћемо да градимо, радимо и одбранимо народну имовину што смо и показали организујући народну мобу на Празник рада – рекао је Стаматовић.

  Чекали смо стрпљиво да добијемо све потребне дозволе, али више немамо времена за чекање јер не можемо да им опростимо што нам ускраћују право на рад – каже Стаматовић и поручује да се ни по коју цене неће одустати од градње панорамске гондоле упркос опструкцији надлежних државних органа и судства, јер ово је нешто што нас обавезује како бисмо заштитили имовину која припада искључиво народу.

  Ако би нам државне институције издале дозволу за градњу гондоле настао би проблем јер су спорно земљиште обећали да поклоне својим тајкунима и блиским пријатељима, то би им покварило целу концепцију и планове а народ би се широм Србије, угледајући се на Златиборце, побунио и затражио иста права у сваком делу наше земље – закључио је Стаматовић.

  Љ.П-

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com