Gradovi

Milanović: Bili smo narodna vlada

ZAGREB – Odlazeći premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas na poslednjoj sednici svoje vlade da sva postignuća u protekle četiri godine govore da su bili narodna vlada koja budućoj vladi ostavlja državu u mnogo boljem stanju od onog koje su oni zatekli 2011. godine.

On je uporedio stanje koje je u Hrvatskoj zatekla njegova vlada sa avionom koji je bio s praznim kokpitom i izvan kontrole, „u kojem život putnika nije bio ugrožen, ali je bilo jako turbulentno i nesigurno“, prenosi Hina.

„Mi smo tom avionu vratili letnu konfiguraciju, on je sada na krstarećoj visini i zastavili smo negativne trendove pada i to velikog pada u 2009. i 2010. Zemlja ponovo ima privredni rast i ima pozitivne sve parametre koji uspeh znače i sve što god pogledate je dobro“, rekao je Milanović.

Dodavši da i jedan od poslednjih izveštaja Evropske komisije govori o tome da je poslovna klima u Hrvatskoj prva ili druga u Europi, on je poručio da je „Hrvatska danas bolja“.

Kako je istakao, sve što je vlada radila bilo je u cilju zadržavanja standarda ljudi.

Priznaje da je bilo i stvari koje nisu uspeli da sprovedu, kao što je rasterećivanje hrvatskih državnih finansija i oslobađanje od nepodnošljivog pritiska kreditnih obaveza, kao onih za autoputeve.

U oblasti sloboda, prava manjina i ljudskih prava, kako je rekao, njegova je vlada bila „tvrda i branila prava slabijih, bilo po broju bilo po socijalnom statusu“.

Naglasivši da je njegova vlada bila narodna, Milanović kaže da je tu vladu birao i podržavao hrvatski narod, politički narod, svi građani Hrvatske.

„I nastavićemo, verujem, svi mi, ja sigurno, da radimo na tome da od Hrvatske napravimo zemlju na koju ćemo zaista moći da budemo ponosni. Da to bude, kao što smo to mnogo puta rekli u kampanji, jedna lepotica koju ćemo ljubomorno čuvati, ali koja se sebe neće stideti i na kojoj će nam zavideti“, zaključio je Milanović, zahvalivši svim ministrima i građanima koji su podržavali rad vlade.

Foto Tanjug/S. Ilić,

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh