Novosti online

Милановић: Хасанбеговић је терет за Хрватску

ЗАГРЕБ – Лидер опозиционе Социјалдемократске партије (СДП) и бивши премијер Зоран Милановић изјавио је да је избором Златка Хасанбеговића за министра културе начињена штета и да је он терет за Хрватску.

„Потпуно је небитно о којој се капи ради, битно је шта је испод капе, шта је у перу и шта је написано. Такви људи без обзира на јачање деснице у Европи, нигде не пролазе у Европи. То је терет за Хрватску и никада није требало да буде министар”, рекао је Милановић новинарима у Макарској.

Први потпредседник Владе и лидер Хрватске демократске заједнице Томислав Карамарко изјавио је у Бјеловару да је упознат са спорном фотографијом и текстовима актуелног министра културе. Он је рекао да се на спорној фотографији не види усташки знак и додао да не жели да улази у детаље случаја.

Хасанбеговић се нашао у новом скандалу пошто је недељник српске националне мањине Новости објавио његову архивску фотографију уз коју су навели да се актуелни министар 1996. фотографисао с усташком капом и да је у часопису „Независна Држава Хрватска”, гласилу Хрватског ослободилачког покрета, писао чланке о усташама као херојима и мученицима.

Министар културе изјавио је данас да је изложен јавном прогону и да му је савест мирна. О спорној фотографији и текстовима није желео детаљније да говори, а није одговарао ни на питања новинара. Одмах по избору на министарску функцију, Хасанбеговић се нашао у центру пажње јавности због својих изјава да је антифашизам флоскула и и да је рат из 1990-тих једини из којег су Хрвати у 20. веку изашли као истински победници.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh