• Gradovi

  Milanović: Odluka je na predsednici Grabar Kitarović

  ZAGREB – Lider koalicije Hrvatska raste i aktuelni premijer Zoran Milanović je na vanrednoj konferenciji za novinare odbacio svaku optužbu da je neko iz redova te koalicije vršio pritisak na zastupnike nezavisnih lista Most i pozvao zastupnike te liste da kažu da li je bilo pritisaka i na koga.

  Milanović je pokušao da objasni kako je došlo do dramatičnog preokreta nakon izjave lidera nezavisne liste Most Bože Petrova da raskida pregovore sa SDP-om zbog pritiska na članove te liste.

  Milanović je zapravo optužio lidera HDZ-a da sprovodi policijsko političku akciju kako bi onemogućio stvaranje nove vlasti Mosta i SDP-a.

  „U ovom trenutku na predsednici da vidi šta se dogđa i pokaže da li je državnica, a ja verujem da jeste, ili će dopustiti da ne znam kakve metode prevladaju“, rekao je Milanović.

  Milanović je novinarima do detalja predočio tok pregovora sa nezavisnom listom Most i dodao da je njegova koalciija Hrvatska raste pristala na apsolutno sve zahteve te liste, te da nije bilo potrebe niti razloga da se na bilo koga vrše bilo kakvi pritisci kako to tvrdi Petrov.

  Upitan zašto je pristao na sve zahteve Mosta, Milanović je rekao:

  „Zbog toga da formiramo vlast i počnemo raditi. Je li fer? Možda i nije“.

  Milanović je rekao i da bi voleo da se ljudi iz Mosta izjasne na koga je vršen pritisak.

  „Nudili smo potpise, ali se odbijalo sa obrazloženjem da treba još sedam dana. Ponovo smo nudili potpise, svh onih koji su meni dali podršku“, rekao je Milanović i dodao da su i predstavnici manjina jutros nakon konsultacija kod predsedice Kolinde Grabar Kitarović poručili da podržavaju Petrova.

  Foto TANJUG/S. Ilić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com