Gradovi

Milanović: U Blajburg idu oni koji zale Luburića i Pavelića

ZAGREB – Hrvatski sabor ponovno će biti pokrovitelj obeležavanja Bajburške tragedije, odlučilo je danas saborsko Predsedništvo, a protiv je bla predstavnica najuticanije opozicione SDP Milanka Opačić koja je, kao potpredsednica parlamenta rekla, da se ta manifestacija svaki put pretvori u veličanje ustaštva.

Pre odlučivanja u Saboru o ovom pitanju, bivši premijer i lider SDP-a Zoran Milanović je rekao da je to pravo parlamentarne većine da pokriva i bude pokrovitelj čega god želi, ali da je vlada na čijem on čelu bio to ukinula jer Blajburg je, i to, kako je rekao, uvek naglašava, žalovanje za propašću NDH.

Tezno je međutim, kaže Milanović, nešto drugo.

„Na Teznom sam bio nekoliko puta odati počast žrtvama, ljudima koji su ubijeni bez suđenja. Nebitno, nisu trebali biti ubijeni ni sa suđenjem, ali su ubijeni i bačeni u rovove. Ali to je Tezno, onaj ko žali za ljudima ide u Tezno i na neka druga mesta, a onaj kome je žao Maksa Luburića i Ante Pavelića ide u Blajburg“, rekao je Milanović i dodao da je to tako.

„To je tako jasno, dakle to je grupa kriminalaca koja je na kamionima došla 1941. i istorijski izblamirala hrvatski narod. To nisu moji ljudi“, rekao je Milanović, preneo je Index.hr.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh