Novosti online

Миленко Стефановић почасни члан Европске кларинетистичке асоцијације

Кларинетиста Миленко Стефановић проглашен је почасним чланом Европске кларинетистичке асоцијације. Стефановићу је у Београду доделио награду Stephan Vermeersch, председник Европске кларинетистичке асоцијације и члан Борда директора Међународне кларинетистичке асоцијације.

Почетком 2015. године професори кларинета на музичким академијама у Београду, Косовској Митровици и Сплиту, као и кларинетисти Београдске филхармоније, Оркестра Опере Народног позоришта у Београду, Симфонијског оркестра РТС, Уметничког ансамбла „Станислав Бинички”, Позоришта на Tеразијама, номиновали су професора Стефановића за европско признање за животно дело.

Борд директора Европске кларинетистичке асоцијације, који чине музичари из Белгије, Велике Британије, Италије, Немачке, Пољске, Португалије, Холандије, Швајцарске и Шпаније, једногласно је одлучио да Стефановићу додели своје најзначајније признање. Тиме је професор Миленко Стефановић постао тек други кларинетиста у историји који је проглашен почасним чланом Европске кларинетистичке асоцијације.

Миленко Стефановић је био дугогодишњи први кларинетиста Београдске филхармоније, солиста, професор кларинета на Факултету музичке уметности у Београду и Факултету уметности у Приштини, проректор Универзитета уметности у Београду, председник Удружења музичких уметника Србије.

Међународни часопис „The Clarinet” назвао га је најзначајнијим југословенским професором кларинета данашњице. Стефановић је добитник многобројних награда у некадашњој Југославији, као и признања на међународним такмичењима у Москви, Минхену, Женеви и Прагу. Године 2010. Удружење музичких уметника Србије доделило му је Награду за животно дело.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh