Gradovi

Milešić: Najveća tragedija što su nam ljudi nestali

 

Slide

Potonuo brod u Smederevu

 

Ronioci Žandarmerije uključili su se danas u pretragu terena na Dunavu kod Smederevske tvrđave, na mestu gde se prevrnuo teretni brod koji je prevozio šljunak, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

SMEDEREVO – Potraga za dva člana posade teretnog broda koji se prevrnuo na Dunavu kod Smederevske tvrđave je u toku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Udes teretnog broda „Beograd X“, u kojem su nestala dva člana posade, dogodio se na desnoj obali Dunava, u noći između 2. i 3. novembra, na oko 150 do 200 metara od Smederevske tvrđave, navode u ministarstvu.

U toku je i utvrđivanje tačnog uzroka potonuća, a istragu vode nadležni državni organi, inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i tužilaštvo.

Teretni brod je vlasništvo preduzeća „Ivan Milutinović-PIM“ iz Beograda.

Na spasavanju broda angažovani su Lučka kapetanija Smederevo, Žandarmerija i rečna policija.

Prvu informaciju o udesu Lučka kapetanija Smederevo dobila je jutros oko osam sati od agenata „Danube eco“ iz Smedereva, koji su bili u plovidbi na potezu sidrište-luka Smederevo.

Brod „Beograd X“ prevozio je oko 660 tona kamena-tucanika na relaciji Brnjica-Beograd, a trebalo je da se usidri u luci Smederevo, prenoći i prijavi lučkoj kapetaniji, a da danas overi brodske knjige i isprave.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh