• Gradovi

  Miletić: Menjanje granica vodi u novi sukob i to nije pametna ideja

   

  Miletić: Menjanje granica vodi u novi sukob i to nije pametna ideja

   

  Nekadašnjih politički predstavnik kosovskih Srba Petar Miletić ocenio je danas kao štetnu po kosovske Srbe ideju ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju kao mogućem rešenju u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

  Menjanje granica mislim da vodi u novi sukob tako da to nije pametna ideja, kazao je Miletić, dobar poznavalac političkih prilika na Kosovu i u Srbiji za radio Slobodna Evropa.

  Prema njegovim rečima, unutrašnji dijalog u Srbiji o Kosovu treba da postoji „i nikada ne može da škodi“.

  Dodaje i da se „svaka vlast u Beogradu više trudila da zloupotrebljava kosovske Srbe i temu Kosova nego što je vodila ozbiljan dijalog“.

  Miletić je kao štetnu po Srbe ocenio i ideju o podeli Kosova, ističući da pripada onim ljudima „koji veruju u suživot koliko god u današnjem trenutku to možda delovalo nemoguće“.

  „Ako on (Dačić) govori o podeli, a čini mi se da govori o podeli, a ta podela bi verovatno bila na reci Ibar, mislim da bi to bilo štetno za kosovske Srbe, pošto kosovski Srbi većinski žive južno od Ibra“, kaže Miletić.

  ​Prema njegovim rečima, sve što Srbi kao etnička grupa ili nacija imaju na Kosovu, nalazi se južno od Ibra, od ekonomskih bogatstava kao što je Brezovica, Metohija, centralno Kosovo i imovina, do duhovnog bogatstava koje čine manastiri i verski objekti.

  „Sve to se nalazi južno od Ibra i mislim da je to pogrešan pristup, osim onog dela koji govori za Zajednicu srpskih opština. Menjanje granica mislim da vodi u novi sukob tako da mislim da to nije pametna ideja“, smatra Miletić.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com