• Gradovi

  Milici Starović i Davoru Štefaneku sportska nagrada Vihor

  NOVI SAD – Kajakašica Milica Starović, članica Kajak i kanu kluba „Liman“ i rvač zrenjaninskog „Proletera“ Davor Štefanek danas su dobili tradicionalnu sportsku nagradu „Vihor“, koju dodeljuje Pokrajinski sekretar za sport i omladinu i koja predstavlja nezvaničnu titulu najboljeg sportiste godine u AP Vojvodini.

  Istu nagradu u konkurenciji ženskih i muških sportskih ekipa osvojile su veslačice kluba „Čurug“ i Odbojkaši kluba Vojvodina NS Seme.

  Starovićeva je ove godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Češkoj i zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu, dok je Štefanek osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu za seniore, čime je obezbedio olimpijsku normu za Rio 2016. godine, a pored toga, osvojio je i prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore.

  U konkurenciji ženskih ekipa prestižno priznanje pripalo je Veslačkom klubu „Čurug“, koje je ove godine osvojilo prvo mesto na ekipnom Prvenstvu Srbije, dok je za najbolju mušku ekipu u AP Vojvodini proglašen Odbojkaški klub Vojvodina NS Sem“ koji je ove godine osvojio Kup Srbije i po prvi put u istoriji srpske odbojke Kup izazivača Evropske odbojkaške konfederacije.

  Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je i novčana nagrada od po 400.000 dinara, dok će najuspešniji pojedinci dobiti po šest prosečnih plata u AP Vojvodini, a istu novčanu nagradu po prvi put ove godine dobila je i stonoteniserka Borislava Ranković – Perić, najbolja stonotenisreka sa invaliditetom na svetu.

  Odbor za dodelu nagrade „Vihor“ imenovala je Pokrajinska vlada, a ove godine činili su ga pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, košarkaški trener Dejana Cvjetan, proslavljena rukometašica Jelena Erić – Rakonjac, predsednik Karate saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević i sportski novinar Ljubenko Zvizdić.

  Foto Tanjug, D. Peternek/ arhiva

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com