• Gradovi

  Milinković: Za dan kažnjeno 1.500 vozača zbog brze vožnje

  BEOGRAD – Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je u okviru međunariodne akcije kontrole brzine na putevima, tokom jednog dana sankcionisano 1.500 vozača koji su prekoračili dozvoljenu brzinu.

  On je dodao da će se osim brzine na putevima intenzivnije kontrolisati i vezivanje sigurnosnih pojaseva, ali i alkoholisanost.

  „Kontrole će biti na svim putevima, ali prioritet jesu putevi gde je intenzivniji saobraćaj“, rekao je Milinković gostujući na RTS.

  On je dodao da je smanjena bahata vožnja na putevima u Srbiji, da je ranije bilo godišnje oko 300 prekršaja, da je od početka godine bilo 80 prekršaja bahate vožnje.

  Broj poginulih i povređenih u saobraćaju povećan je za pet odsto na putevima što, kako kaže, odgovara povećanjju obima saobraćaja od nekih pet odsto na našim saobraćajnicama.

  U okviru međunariodne akcije kontrole na evropdskim putevima do kraja mneseca i vozači u Srbiji biće strože kontrolisani, a kontrolisaće se brzina kretanja, ali i alkoholisanost i vezivanje sigurmnostnih pojaseva.

  www.freeimages.com/ Luca

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com