Novosti online

Мило Ђукановић предложио нове министре у Влади

ПОДГОРИЦА – Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је Скупштини Црне Горе предлог за разрешење два и избор четири члана Владе Црне Горе, објавили су медији у Подгорици.

У допису председник црногорске Владе наводи да је на седници Скупштине Црне Горе одржаној 27. јануара, након изгласавања поверења 40. Влади Црне Горе, понудио опозиционим политичким субјектима улазак у Владу, ради стварања услова за оснаживање поверења у изборни процес.

„Након вишемесечног политичког дијалога и потписивања Споразума о стварању услова за слободне и фер изборе 26. априла ове године, један број опозиционих политичких субјеката потписника Споразума, предложио ми је кандидате за чланове Владе, чиме су се стекли услови да предложим промене у саставу 40. Владе Црне Горе”, наводи се у допису председника Владе, пренела је РТЦГ.

Како се прецизира, Ђукановић је предложио разрешење Радоја Жугића са функције министра финансија и Зорице Ковачевић са дужности министра рада и социјалног старања, као и избор Миленка Поповића на дужност потпредседника Владе, Горана Даниловића на дужност министра унутрашњих послова, Рашка Коњевића за министра финансија и Бориса Марића за министра рада и социјалног старања, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh