Gradovi

Ministar odbrane Hrvatske u poseti BiH

SPLIT – Hrvatski ministar odbrane i potpredsednik Vlade Damir Krstičević potvrdio je da će sutra u BiH održati sastanak s bosanskohercegovačkom ministarkom odbrane Marinom Pendeš, kao i da će se razgovarati i o vojnoj saradnji dve zemlje, i naglasio da je cilj posete unaprediti saradnju u korist i BiH i Hrvatske.

On je dodao da je Hrvatskoj vrlo bitan evropski put susedne BiH, kao i da je njegova prva međunarodna aktivnost bila vezana uz NATO pre dve sedmice kada se sastao s ministrima odbrane članica NATO, prenosi Hina.

Na pitanje novinara da li je zabrinut što odlazi u BiH, s obzirom na nagađanja o navodnom podizanju kaznenih prijava vlasti Republike Srpske protiv nekoliko hrvatskih generala, među kojima je navodno i on, potpredsednik hrvatske Vlade i ministar odbrane Krstičević odgovorio da je to isto kao da mu je neko, kako je kazao, 1990. godine rekao da neće ići u rat da brani Hrvatsku od agresije, navodi Hina.

Dodao je da danas svoj posao ministra radi na najbolji mogući način, kao i da je interes Hrvatske – saradnja.

Premijer Andrej Plenković u izjavi novinarima naglasio je kako Krstičević kao odgovoran ministar, želi nakon svoje posete Briselu održati svoju bilateralnu posetu ministarki Marini Pendeš i da je reč o kontinuitetu hrvatske politike s obzirom da je Bosna i Hercegovina prioritet za Hrvatsku.

Dodao je da je saradnja na području odbrane i bezbednosti u ovakvim kompleksnim okolnostima koje trenutno postoje u Hrvatskoj i njenom okruženju, važan trenutak da ministar Krstičević uspostavi direktnu saradnju sa svojom koleginicom iz BiH.

Foto arhiva.nacional.hr

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh