• BG

  Ministar odbrane Srbije: Migovi iz Belorusije stižu do početka iduće godine

  Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će najkasnije do početka iduće godine iz Belorusije stići još četiri lovačka aviona Mig-29 koje će ta zemlja poslati Vojsci Srbije.

  „Krajem ove ili početkom iduće godine bićemo bogatiji za četiri Miga-29, zahvaljujući sporazumu predsednika Vučića i Lukašenka. Baš kao što smo jači za šest migova zahvaljujući dogovoru predsednika Vučića i Putina“, rekao je Vulin za list „Blic“ od ponedeljka.

  Vulin je rekao da ukupno 14 srpskih, ruskih i beloruskih Migova 29, koliko će Vojska Srbije tada imati, neće proći samo remont, nego i proces modernizacije, ali nije želeo da precizira koliko će to da košta.

  „Nije praksa da se javno govori o brojkama, ali ću vam reći da ćemo ukupnu nabavku, remont, modernizaciju, obuku pilota rezervne delove i naoružanje, platiti daleko manje nego što su tržišne cene i nego što slična nabavka košta Hrvatsku“, rekao je Vulin.

  Govoreći o ranijim planovima da se nabave i protivavionski raketni sistemi za Vojsku Srbije, Vulin je rekao da svaka vojska nastoji da se ojača i da preostaje da se isto uradi i sa PVO.

  „Vrlo brzo očekujem uvodjenje u naoružanje i blizu 40 različitih oružja, orudja ili opreme iz domaće proizvodnje. ‘Nora’ (samohodna haubica) je medju njima“, rekao je Vulin.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com