• BG

  Ministar Stefanović: U Srbiji za tri odsto manje kriminala

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u prvoj polovini ove godine ukupan kriminal smanjen za tri odsto.On je, podnoseći izveštaj o radu Ministarstva, rekao na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da je povećano otrkivanje krivičnih dela trgovine opojnim drogama, te da je „oduzeto 3.300 kilograma droge, a zaplenjeno više od 4.000 komada narkotika“.

  On je kazao da je sprovedeno više zajedničkih akcija s nevropskim službama u kojima je u Srbiji i inostranstvu uhapšeno 47 osoba koje su krijumčarile drogu u Srbiji i zemljama EU.

  Stefanović je kazao da je u ovoj godini zabeležen i pad stope kriminaliteta u oblasti nasilja u porodici i da su preduzete mere dale rezultate, te se „oseća pritisak da nasilje nije poželjno“.

  On je kazao da je nastavljena borba protiv korupcije, da je 38 osoba uhapšeno i protiv 61 osobe podnete krivične prijave.

  Ministar je kazao da je broj krivičnih dela u konstantnom padu, i da je u poslednjih pet godina broj ukradenih motornih vozila opao za 16,5 odsto.

  Stefanović je kazao da je očuvan javni red i mir u Srbiji i da su manifestacije brojne poput Egzita i Festivala trube u Guči protekle bez incidenata.

  Govoreći o saobraćajnim nesrećama, on je rekao da je broj ostao „približno na prošlogodišnjem nivou“, da je broj poginulih mani za 10 odsto, ali da je taj broj i dalje velik.

  On je ukazao da je razlog za nesreće i nedovoljna svest učesnika o ličnoj odgovornosti za bezbednost u saobraćaju.

  Stefanović je danas skupštinskom odboru podneo izveštaj o radu ministarstva i izveštaj o stanju bezbednosti u Srbiji. Odbor je usvojio oba izveštaja.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com