BG

MINISTAR KULTURE I INFORMISANJA IVAN TASOVAC ZIDAO BEZ DOZVOLE

Ministar kulture Ivan Tasovac, koji je bez dozvole nadogradio deo kuće, podneo je zahtev za legalizaciju još 2013, ali bez potrebne dokumentacije.

Radovi na dogradnji obavljeni su bez dozvole države i bez saglasnosti suvlasnika: Kuća na beogradskoj Paliluli

Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Radovi na dogradnji obavljeni su bez dozvole države i bez saglasnosti suvlasnika: Kuća na beogradskoj Paliluli

Prema saznanjima „Blica”, uz zahtev za ozakonjenje bespravne gradnje Tasovac nije dostavio dokumentaciju iz koje se može videti šta je to što hoće da ozakoni, odnosno koliko je kvadrata na divlje sagradio u porodičnoj kući koja se nalazi na opštini Palilula.

– Njegova fascikla, izuzev formalnog zahteva za legalizovanje, nema nijedan papir, pa se ne zna šta on u stvari hoće da legalizuje i šta je bespravno izgradio. On, naime nije podneo tehničku dokumentaciju niti dokaze o vlasništvu, kao ni saglasnost suvlasnika, što je bilo neophodno. Sada će te propuste morati da nadoknadi gradska administracija koja mora da pribavi nedostajaću dokumentaciju – tvrdi naš sagovornik iz gradske uprave.

On dodaje da ceo proces može da iskomplikuje to što se kuća nalazi pod zaštitom države.

– To praktično znači da ministar nije smeo ni milimetar da prepravi pre nego što je dobio potrebne dozvole, uključujući i onu od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. To Tasovac nije uradio, što pokazuje da ne poštuje ni institucije koje su u njegovoj ingerenciji. Suvlasnik kuće je prijavio divlju gradnju i inspekcija je naložila da se objekat vrati u prvobitno stanje. Naravno to nije urađeno, a sada mu se novim zakonom za male pare pruža šansa da to legalizuje. Reč je o garaži, terasi i kupatilu, koji su nelegalno urađeni pre nekoliko godina – tvrdi sagovornik „Blica” iz uprave Beograda.

Ivan Tasovac

Foto: Đ. Kojadinović / RAS Srbija Ivan Tasovac

Iz Sekretarijata za poslove legalizacije nismo mogli da dobijemo potvrdu naših saznanja, kao ni od samog Tasovca.

Izvor: Blic

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh