Gradovi

Ministar Verbić uručio Svetosavske nagrade

Tepić: Kruna celokupnog rada

BEOGRAD – Ministar prosvete Srđan Verbić uručio je danas Svetosavske nagrade uspešnim učenicima, vaspitačima, profesorima i institucijama koji su postigli zvanredne rezultate i doprineli da obrazovanje iskaže svoje kvalitete i postignuća.

Dobitnici nagrada su Predškolska ustanova „Radost“ Novi Banovci, vaspitačica Predškolske ustanove „Vračar“ Ljiljana Dragutinović, nastavnik razredne nastave OŠ „Sonja Marinković“ iz Novog Sada Sonja Paripović, profesor srpskog jezika i književnosti OŠ „Stanislav Srečević“ iz Kragujevca Zorica Sorak i profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Mladost“ Goran Petrović.

Među nagrađenima su i Osnovna škola „Milinko Kušić“ iz Ivanjice, učenik osmog razreda OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu Žarko Ivković, učenica osmog razreda OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ iz prokuplja Danica Cvetković, nastavnica elektrotehnike u Školskom centru „Nikola Tesla“ u Vršcu Svetlana Radlovački, učenica četvrtog razreda Posavotamnavske srednje škole u Vladimircima Milica Šimonović.

Nagrađeni su i učenik četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije Nikola Tepić, student prve godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Jovan Milić, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Aleksa Konstantinov, Gimnazija „Isidora Sekulić“ iz novog Sada, Vlada japana, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu i načelnik Školske uprave Kosovska Mitrovica Predrag Stojčetović.

„Svetosavska nagrada je spomen na našeg prosvetitelja koji je razumeo važnost učenja i vrednost deljenja dobra sa drugima“, rekao je Verbić.

On je dodao da su nagrađeni oni koji su u svom radu dostigli visoka postignuća, podelili svoja umenja i znanja sa drugima, ali i pomogli da se u obrazovnom i vaspitnom procesu postignu rezultati koji doprinose ukupnom kvalitetu obrazovnog sistema.

„Sa nama su oni koji su doprineli da se unapredi obrazovanje i vaspitanje, stvore uslovi za kvalitetan rad u ustanovama i ličnim primerom pokazali kako se postižu visoki rezultati i pomaže drugima u tom nastojanju“, rekao je Verbić.

Direktorka Predškolske ustanove „Radost“ Borislava Banjeglav kaže da nagrada za tu ustanovu znači, pre svega, veliku čast.

„Ukazano poverenje, nećemo izneveriti. Mislim da smo prepoznatljivi u okruženju zato smo verovatno i dobili nagradu koja je samo jedan podstrek, impuls za dalje, za još više i bolje“, rekla je Banjeglav.

Jedan od dobitnika, Nikola Tepić rekao je da je Svetosavska nagrada za njega „definitivno kruna celokupnog rada na projektima, istraživanjima i požrtvovanju tokom prošle godine“.

Kako je rečeno, i ove godine je bilo veoma teško izdvojiti 17 od 264 prijavljena kandidata koliko je dobijeno tokom javnog poziva.

Preview

SRDJAN VERBIC

Slide

SRDJAN VERBIC I LJILJANA DRAGUTINOVIC

Slide

SRDJAN VERBIC

Slide

SRDJAN VERBIC

Slide

SRDJAN VERBIC

Slide

SRDJAN VERBIC

Slide

SRDJAN VERBIC I JOVAN MILIC

Slide

SRDJAN VERBIC

Slide

SRDJAN VERBIC I NIKOLA TEPIC

Slide

SRDJAN VERBIC I MILICA SIMONOVIC

Slide

GRUPNA FOTOGRAFIJA

SRDJAN VERBIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh