Gradovi

Ministar Vulin se sastao sa ambasadorom Velike Britanije

Ministar Vulin se sastao sa ambasadorom Velike Britanije

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom koji mu je preneo da njegova zemlja prepoznaje napore koje Srbija ulaže u podršci migrantima i smatra da je Srbija primer za postupanje u migrantskoj krizi.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra Vulina, ambasador je najavio da će, pored pomoći za prevazilaženje posledica aktuelne migrantske krize, Velika Britanija nastaviti da pomaže Srbiji i u drugim oblastima.

Vulin je istakao zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na grčko-makedonskoj granici i naveo da očekuje jedinstven stav i rešenje Evropske unije. Ministar je zahvalio ambasadoru na svoj pomoći koju je Vlada Velike Britanije uputila Srbiji, posebno na tome što je nastavila da nam pomaže i u drugim oblastima, naročito u oblasti socijalne politike.

Od ukupne pomoći od 60 miliona evra koju je Velika Britanija namenila evropskim zemljama pogođenim izbegličkom krizom, Srbiji je opredeljeno devet miliona evra.

Pripremljena je i bilateralna pomoć u iznosu od 100.000 funti za obnovu Zavoda za vaspitanje dece i omladine (Dom „Vasa Stajić“), u kome su privremeno smešteni i maloletni migranti bez pratnje roditelja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh