• BG

  Министар затражио укидање забране запошљавања у просвети

  Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић покренуо је иницијативу за укидање забране запошљавања у просвети, саопштено је из његовог Министарства, преноси Танјуг.

  „Укидање забране запошљавања имаће велики значај за запослене у просвети где око 25.000 људи ради на одређено време. То су углавном подстанари, млади људи који су у веома неповољном положају, не могу да живе нормално, да заснивају породице”, рекао је Шарчевић на данашњем састанку с представницима Фискалног савета.

  Он је оценио и да ће укидање забране запошљавања имати и велики значај за раст наталитета, јер око 96 одсто запослених у просвети чине жене, као и да укидање забране неће угрозити буџет, јер се и они на одређено већ финансирају из државне касе.

  „Контрапродуктивно је да око 25.000 људи ради на слободним нормама и већ пету годину су у неповољном статусу”, додао је Шарчевић.

  Он је рекао да би свако ко ради дуже од годину дана на некој норми могао да буде запослен, што може да се уреди уредбом, изменом неког закона.

  „Све је то техничка ствар и питање добре воље”, закључио је министар, каже се у саопштењу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com