• Gradovi

  Ministarka pravde Srbije: Zamolnice kosovskih organa su prosledjene Tužilaštvu

   

   

  Povodom današnje izjave kosovskog tužioca Aleksandera Ljumezija da Srbija ne saradjuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva Olivera Ivanovića, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović je ukazala da je njeno Ministarstvo pravde Tužilaštvu za organizovani kriminal prosledilo zamolnice kosovskih organa za dostavljanje podatka u vezi s tim.

  Ministarstvo je saopštilo da će ono tražene podatke, kada ih bude prikupilo nadležno tužilaštvo, proslediti nadležnim organima na Kosovu putem pravne saradnje.

  U saopštenju piše i da do današnjeg dana, više od dve nedelje od ubistva Ivanovića, Tužilaštvu za organizovani kriminal nije dostavljena nijedna tražena informacija, čak ni zapisnik sa uvidjaja.

  To govori kolika je iskrena volja i želja kosovskih organa za saradnjom sa nadležnim organima u Beogradu, iako su, ukazuje se u tekstu, „u odgovoru na zamolnicu iz Beograda, koji je Ministarstvo pravde dobilo, prištinski organi naveli da su spremni na saradnju, i da će zapisnik o uvidjaju dostaviti u najkraćem roku“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com