• Gradovi

  Министарство о протесту „КарГо”: Нема преговора о поштовању закона

  Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Влада Србије не могу да преговарају ни са ким и да се договарају о томе да ли ће да се поштује закон или не, поручено је из Министарства у одговору на данашњи протест Удружења грађана „КарГо”-а, на којем је затражена оставка министарке Зоране Михајловић.

  У саопштењу Министарства наводи се да не постоји никакав приватни сукоб министарке Михајловић и удружења „КарГо”, нити Михајловић дозвољава, односно не дозвољава било коме да ради и зарађује.

  „Питање је само да ли ћемо да поштујемо важеће законе које је усвојила Скупштина Србије или нећемо, да ли ћемо да се боримо против сиве економије или нећемо”, наведено је.

  Наводи се да се не може разговарати о томе да ли ће се и у којој мери примењивати закон и додаје да се у супротном може очекивати и да шверцери аутомобила, лажни доктори, преваранти, трговци наркотицима и сви остали који се баве нелегалним послом затраже од државе да престане да им угрожава њихово „право на рад”.

  „Организатори протеста „КарГо” и не крију прилично јефтин покушај политизације овог окупљања, пре свега позивањем Александра Вучића да смени Зорану Михајловић”, наводи се у саопштењу.

  Како кажу у Министарству, тиме показују и да им циљ није само укидање важећег Закона о превозу путника, већ да постоје и други, политички захтеви.

  „Легитимно је постављати и политичке захтеве, али нико онда не треба да се скрива иза удружења грађана које води Александар Вучић”, наводи се у саопштењу.

  Министарство ће од надлежних органа затражити да се на основу снимака попишу сва возила која су учествовала у данашњем протесту, уз образложење да би надлежне саобраћајне инспекције и комунална полиција у наредном периоду проверили да ли евентуално учествују у кршењу Закона о превозу путника у друмском саобраћају, преноси Танјуг.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com