Gradovi

Ministarstvo prosvete: Ponašanje Antića je neprimereno

BEOGRAD – Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja ocenilo je danas kao neprimeren poziv predsednika Foruma srednjih škola Beograda Milorada Antića na jednosatni štrajk upozorenja zbog dopisa koje je Društvo direktora uputilo dekanima beogradskih fakulteta.

U dopisu Društva direktora izražava se nezadovoljstvo što su prinuđeni da na slobodna radna mesta zapošljavaju tehnološke viškove, umesto svršene studente nastavničkih fakulteta, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Iz tog ministrstva poručuju da je ponašanje Antića ne samo zloupotreba jednog sindikata, već zloupotreba samih učenika i nastavnika.

„Ministarstvo prosvete smatra da je zahtev Društva direktora legitiman i da niko ne može da bude osuđivan zbog inicijative u društvu da se problem reši, a zapošljavanje onih koji su završili fakultete svakako predstavlja problem“, piše u saopštenju.

Kako se zaključuje, posao direktora je ozbiljan i odgovoran i svakako treba da se pitaju za odluke kojima se uređuje prosvetni sistem.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh