Gradovi

Ministarstvo: Sednica u Beloj Crkvi sazvana zakonito

BEOGRAD – Sporna sednica Skupštine opštine Bela Crkva sazvana je u skladu sa zakonom i opštim aktima opštine, a fizički obračun koji joj je prethodio u nadležnosti je policije, mišljenje je Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Kako je danas saopšteno iz tog Ministarstva, to mišljenje zasnovano je na osnovu uvida u dokumente koji se odnose na tu spornu sednicu, održanu 15. januara.

Fizički obračun koji je prethodio održavanju te sednice, u nadležnosti je MUP-a, dok će o povredi Poslovnika tokom rada Skupštine odlučiti upravo dotična Skupština, smatra Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Vezano za akte o razrešenju i izboru predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća, Ministarstvo ukazuje na to da se radi o pojedinačnim aktima organa jedinice lokalne samouprave protiv kojih je obezbeđena sudska zaštita, pa bi postupanje tog ministarstva predstavljalo mešanje u rad nezavisnih sudskih organa.

Imajući u vidu činjenicu da su navedeni akti koje je Skupština opštine Bela Crkva na sednici 15. januara, sa početkom u 12:30, izglasala potrebnom većinom, u skladu sa Zakonom i opštim aktima opštine, Ministarstvo je mišljenja da u konkretnom slučaju nije bilo povrede odredbi opštih akata Opštine, koje bi za posledicu imale povredu odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi kojima je propisan način rada i odlučivanja tog organa opštine.

Foto Tanjug/O.Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh