Gradovi

Ministarstvo: Smena direktorke KC Požega nedopustiv čin

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja smatra da je smena direktorke Kulturnog centra Požega Slađane Petrović Varagić neprihvatljiva i neobjašnjiva po svim kriterijumima stručnosti, profesionalnosti i primene savremenih standarda u upravljanju ustanovama kulture.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, odluka lokalne samouprave o smeni direktorke Petrović Varagić predstavlja čin neuvažavanja smernica i prioriteta kulturne politike na nacionalnom nivou i zato poziva nadležne da tu odluku preispitaju.

Ministarstvo ocenjuje da je na čelu sa Slađanom Petrović Varagić, Kulturni centar Požega u prethodnom periodu svrstao se u red najreprezentativnijih ustanova kulture u Srbiji i postao primer dobre prakse za ostale institucije tog tipa.

Uspeh koji su ostvarili KC Požega i direktorka Petrović Varagić dobija na značaju ukoliko se ima u vidu da deluju i stvaraju u maloj sredini, u kojima je neretko teško sprovesti savremene i visokokvalitetno koncipirane programe i sadržaje.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva nadležne da preispitaju odluku, za koju kaže da ugrožava kontinuitet programskog kvaliteta i narušava kredibilitet ustanove koja u Srbiji i regionu važi za jednu od vodećih u praćenju savremenih tokova u kulturi.

Foto Tanjug/video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh