• Novosti online

  Ministrima danas rok za predaju izveštaja

   

  Slide

  Joksimović: Ministrima sutra rok za predaju izveštaja

   

  Članovi nove Vlade Srbije imaju rok do sutra da Agenciji za borbu protiv korupcije predaju izveštaje o imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u Agenciji i dodaju da je rok za podnošenje izveštaja u štampanj formi, 20. septembar.

  BEOGRAD – Članovi nove Vlade Srbije imaju rok do sutra da Agenciji za borbu protiv korupcije predaju izveštaje o imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u Agenciji i dodaju da je rok za podnošenje izveštaja u štampanj formi, 20. septembar.

  “Svi ministri imaju obavezu podnošenja izveštaja do 12. septembra u elektronskoj formi, odnosno do 20. septembra u štampanoj formi – potpisani obrazac koji su prethodno elektronski dostavili Agenciji“, rekao je Tanjug zamenik direktora Agencije Vladan Joksimović.

  Objašnjava da je dovoljno da ministri koji su već bili na funkciji, a nisu imali promene u imovini u odnosu na poslednji podnet izveštaj Agenciji, pošalju samo dopis u kojim obaveštavaju Agenciju o novoj funkciji i visini naknade.

  “Ukoliko je reč o licima koja su sada izabrana na javnu funkciju ili su imali prekid u obavljanju javne funkije, potrebno je da podnesu potpuno nov izveštaj“, rekao je Joksimović.

  To važi i za “stare-nove“ funkcionere, dodaje on i ističe da ministri koji su i u novoj vladi ostali na istim funkcijama, ukoliko su u odnosu na poslednji podnet izveštaj imali promene u imovini, moraju da podnesu Agenciji novi izvestaj tako sto ce popuniti obrazac koji se nalazi na sajtu Agencije.

  Joksimović je istakao i da je velika većina ministara već predala izveštaje, ali da rok i dalje teče.

  Navodi i da će svi izveštaji brzo obrađuju i verifikuju i odmah objavljuju na internet stranici Agencije, tako da su dostupni javnosti i svaki zainteresovani građanin može izvršiti uvid u izveštaje koje su ministri predali.

  On upozorava i da zbog neblagovremenosti podnošenja izveštaja o imovini Agencija pokreće i vodi postupke u kojima utvrđuje povrede Zakona o Agenciji.

  “Predviđena je i prekršajna odgovornost funkcionera, a zaprećena kazna je od 50.000 do 150.000 dinara“, kaže Joksimović.

  Kada je reč o proveri izveštaja, Joksimović kaže da Agencija ima redovni plan provere funkcionera.

  “Za ovu godinu je predviđena provera izveštaja predsednika opština, tako da izvešaji ministara sigurno ne ulaze u plan redovne provere, ali videćemo za sledeću“, rekao je Joksimović koji podsećaju da su ministri, odnosno svi članovi Vlade već bili u postupku redovne kontrole u toku 2014. godine.

  Foto Tanjug/ O.Toskić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com