• Gradovi

  Mirković dao ostavku na mesto predsednika Skupštine Zaječar

  ZAJEČAR – Predsednik Skupštine grada Zaječara i lider Jake Srbije Saša Mirković predao je danas skupštini ostavku na mesto predsednika, dva dana pre zakazane sednice na kojoj je trebalo da se odbornici izjasne o tome da li će i ubuduće on predsedavati sednicama, prenosi Best TV.

  Mirković se na ovakav korak odlučio zbog pritiska i ucena koje su, kako je rekao, vršene na odbornike zaječarskog parlamenta.

  On kaže da će pokušati da svojim ličnim primerom pokaže kako nije funkcija sve u zivotu zalažući se, kako je rekao, za demokratiju drugačiju Srbiju.

  „Pozivam sve stranke u Srbiji, a posebno vladajuću, da konačno ispuni obećanje i promeni izborni zakon kako bi građani znali za koga glasaju i da će ih taj stvarno predstavljati nakon izbora“, istakao je Mirković.

  Novoformirana odbornička grupa Jak Zaječar ima 29 od 50 odbornika, a na sednici skupštine koja će biti održana 17. decembra odbornici će samo konstatovati ostavku aktuelnog predsednika zaječarskog parlamenta.

  Time će, kako prenosi Best TB, biti stavljena tačka na višenedeljne političke tenzije u gradu na Timoku, koje su počele odlukom Mirkovića da napusti Srpsku naprednu stranku.

  Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com