Gradovi

Mirović: Ješić za šaku glasova zloupotrebljava tragediju

NOVI SAD – Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović saopštio je večeras da je potpredsednik DS Goran Ješić pokazao svoje pravo lice obojeno politikom neistine, obmane i mržnje prema politici i Srpske napredne stranke i Vlade Srbije i za šaku glasova zloupotrebljava ljudske tragedije.

„Saopštavajući ocenu o tome da su navodno neki pobili ljude u Obrenovcu i drugim opštinama, pokazao je kako stranka kojoj pripada zloupotrebljava sve radi šake glasova – danas tragediju u Obrenovcu, juče decu sa posebnim potrebama, a ranije i sve drugo što im se čini pogodnim za medijsku i političku manipulaciju“, naveo je Mirović u izjavi, saopštila je SNS Vojvodine.

Prema njegovim rečima, istina je sasvim jasna i vidljiva svakom dobronamernom u Srbiji – zalaganjem Vlade Srbije izgrađeni su objekti koji su sprečili tragediju iz 2014. godine nastalu između ostalog i zbog toga što su to prve aktivnosti neke vlade u poslednjih desetak godina u tom obimu.

„Zašto Vlada Ješićeve stranke ništa godinama nije preduzimala na prevenciji od poplava, posebno u centralnoj Srbiji, pitanje je na koje Ješić i Pajtić moraju da odgovore“, ukazao je Mirović.

On je ocenio da saopštavajući neistinite podatke o visini uloženih sredstava u sisteme zaštite od voda, u trenucima kada se u petnaest opština u Srbiji ulažu napori da se objekti i građani zaštite,Ješisć po ko zna koji put ponovio pesmu DS da je važna politička reklama, bez obzira na količinu laži i posledice koju ostavlja za sobom.

„Cilj je opravdao sredstvo: Ješić je u etru, a za istinu, odgovornost i profesionalan odnos prema problemu poplava u našoj zemlji ko mari. Uostalom da silan novac nije nestao u privatizaciji i tajkunizaciji, koju su organizovali „mnogo stručniji“od Marka Blagojevića, možda bi danas i bilo više sredstava i za odbranu od poplava|“, istakao je Mirović.

Goran Ješić je prethodno u saopštenju prozvao Vladu tvrdeći da je nesposobna da reši probleme nepogoda i kritikovao angažovanje Marka Blagojevića da vodi državne poslove u vezi sa odbranom od poplava.

Ješić je negirao Blagojevićeve navode o plasiranju sredstava od strane Vlade Srbije tvrdeći da je EU obezbedila 160 miliona evra, a da je za protekle dve godine potrošeno samo 20 miliona od čega samo polovina na vodoprivredne objekte.

Ješić takođe osporava Blagojevićevu stručnost, kao i njegove navode da je vlada uložila najviše u vodoprivredu, ocenjujući da je minimalna kolicina novca otisla u sanaciju tih objekata i da su vodoprivredna preduzeća uništena „postavljanjem partijskih kadrova“ na odgovorna mesta umesto stručnjaka.

Ješić tvrdi i da je najveći deo tih para otišao u Železnicu i neke druge javne objekte kao što su Putevi Srbije.

On se osvrnuo na poplave od pre dve godine tvrdeći da „neki nisu završili u zatvoru kada su pobili ljude u Obrenovcu i drugim gradovima već da su dan danas na političkim funkcijama“.

Ješić navodi i da AP Vojvodina svake godine ulaže oko šest milijardi u hidrotehničke objekte na teritoriji Vojvodine i zato u Vojvodini nikada nije dramatična situacija.

Foto Tanjug/J. Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh