Novosti online

Младен Обрадовић ослобођен оптужби за спречавање Параде поноса 2010.

Виши суд у Београду ослободио је данас, вођу Образа Младена Обрадовића и његове сараднике оптужби за организовање и учестовање у спречавању одржавања „Параде поноса” октобра 2010. у Београду када су хулигани дивљали улицама града ломећи излоге и сукобљавајући се са полицијом.

Ово је друга првостепена пресуда у овом случају, а првом којом је Обрадовић био осуђен на две године затвора, а остали од шест месеци до годину дана затвора 2013. године је укинуо Апелациони суд у Београду и наложио да се суђење понови.

И на нову, данашњу првостепену пресуду постоји право жалбе Апелационом суду.

Међу 13 оптужених за насилничко понашање који су данас ослобођени је и Обрадовићева супруга Јелена, као и Милош Поповић, Марко Лазаревић, Душан Илић, Игор Маринковић, Никола Видовић, Срђан Савовић и Александар Живковић, Добрица Радоњић, Дамир Грбић и Крсто Миловановић, Младен Милосавац и Горан Андрејев.

Обрадовић се терети да је као секретар удружења грађана „Српски отачаствени покрет Образ” почетком октобра 2010, као коловођа заједно са осталим припадницима те организације, одржавао састанке у циљу договора око спречавања одржавања „Параде поноса”.

То је како се сумња, учињено у оквиру кампање „Чекамо вас” како би изазвали мржњу и нетрпељивост засновану на дискриминаторском основу.

У сукобима противника геј параде и полиције, 10. октобра 2010. године у Београду је повредена 141 особа. Приведено је 207 људи. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh