Gradovi

Mladenović primio gradonačelnika grada Stavrosa

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru delegaciju opštine Volos i grada Stavrosa na čelu sa gradonačelnikom Ljamasom Dijamndisom sa kojima je razgovarao o saradnji dva grada.

Stavros je mesto koje je poznato po turizmu, ali i kontinuiranoj praksi da tokom leta kod njih besplatno borave deca sa Kosova i Metohije kao i ostalih krajeva Srbije, saopštila je Gradska uprava.

Prema rečima Andreje Mladenovića, Grad Beograd je ovih dana domaćin velikog broja turističkih organizacija i gradova koji su u poseti Međunarodnom sajmu turizma.

Posebno nam je drago što možemo da ugostimo naše prijatelje iz Grčke. Opština Volos i Stavros su destinacija gde veliki broj srpskih turista svake godine odlazi na letovanje. To je jedna divna regija koja je izuzetno naklonjena Srbiji i Beogradu, naveo je on.

Ovakvi kontakti i saradnja naših gradova su izuzetno važni, jer ne treba da sarađujemo samo tokom letnje sezone, već da ta saradnja bude tokom cele godine. Potrebno je da imamo saradnju i u oblasti kulture i sporta, ali i privrede. Svake godine za vreme održavanja Sajma turizma mi primamo mnoge delegacije iz različitih gradova i iz Grčke i drugih zemalja. Nama je izuzetno drago što postoji veliko interesovanje grčkih opština da ostvaruju dublje veze sa našim opštinama i gradovima“, rekao je Mladenović.

On je dodao da će Beograd preporučiti nekoj od naših beogradskih opština da se na taj način poveže i sa Volosom i Stavrosom što je važno i sa stanovišta dobrih međunarodnih odnosa Srbije i Grčke.

Gradonačelnik Ljamas Dijamandis je istakao da njihova delegacija učestvuje na Sajmu turizma u Beogradu gde ima priliku da pokaže svoju turističku ponudu i da im je želja da dođu u kontakt sa opštinama u Srbiji, ne samo u Beogradu.

Mi želimo da ovde reklamiramo našu regiju i da se ljudi upoznaju sa onim šta mi možemo da ponudimo. Mi se godinama družimo sa srpskim turistima i želimo da tu saradnju pojačamo i da ona bude obostrana – rekao je Dijamandis.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh