Gradovi

Mladi poljoprivrednici da više koriste podsticajna sredstva

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas tokom posete Vlasotincu , da mladi poljoprivrednici treba što više da konkurišu za podsticajna sredstva koje daje država ali i EU.

VLASOTINCE – Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas, tokom posete Vlasotincu, da mladi poljoprivrednici treba što više da konkurišu za podsticajna sredstva koje daje država ali i EU.

Ona je naglasila da poljoprivredna proizvodnja može biti uspešna ako se iskoriste potencijali svakog područja i ako se obezbedi kvantitet, kvalitet i kontinuitet u proizvodnji.

„Moramo da motivišemo mlade da koriste podsticajna sredstva i da se više uključuju i da više veruju u poljoprivrednu proizvodnju. Zato smo im danas prezentovali naše mogućnosti iz nacionalnog fonda ali i iznos sredstava iz evropskih fondova“, rekla je ministarka Snežana Bogosavljević- Bošković.

Ona je naglasila da je jako važno da to područje ima i kapacitete za preradu i da ima hladnjače, i te investicije treba podržavati.

„Jedan od načina takve podrške je i izdavanje državnog zemljišta u zakup“, dodala je ministarka poljiprivrede.

Ona je ocenila da je najveći problem vlasotinačkog kraja, koji je poznat po proizvodnji ranog povrća i voća, što proizvođači nemaju kapacitete za čuvanje, pa su prinuđeni da odmah nakon berbe prodaju sve što uberu.

Ministarka poljoprivrede najavila je da će do kraja februara biti usvojeni novi zakoni iz oblasti ekologije i da će biti formiran Zeleni fond.

Nakon razgovora sa poljoprivrednicima Vlasotinca, ministarka je posetila povrtare u selu Stajkovce, koji su jedni od najvećih proizvođaca ranog povrća u Srbiji.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh