• Novosti online

  Moguća istraga protiv Borisa Džonsona zbog povlašćenog tretmana američke preduzetnice


  Uprava šireg Londona (GLA) juče je podnela prijavu Nezavisnoj kancelariji za policijsko ponašanje (IOPC), a navodi o Džonsonovom prijateljstvu sa američkom tehnološkom preduzetnicom Dženifer Arkjuri prvo su se pojavili u Sandej tajmsu prošlog vikenda, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

  Prijava se zasniva na tvrdnjama da se Arkjuri pridružila trgovinskim misijama koje je Džonson vodio kad je bio gradonačelnik Londona i da je njena kompanija dobila nekoliko hiljada funti javnog britanskog novca.

  GLA je navela da je zabeležila „slučaj nedozvoljenog ponašanja“ protiv Džonsona, do čega dolazi kada postoji informacija koja ukazuje da je možda počinjeno krivično delo, i dodala da to ne znači da je krivično delo dokazano na bilo koji način.

  IOPC sada treba da odluči da li će protiv Džonsona pokrenuti krivičnu istragu zbog nedozvoljenog ponašanja dok je bio gradonačelnik Londona, od 2008. do 2016. godine.

  Razlog zbog kojeg je IOPC umešana u taj slučaj je što je gradonačelnik Londona po funkciji i komesar londonske policije.

  Na čelu GLA je gradonačelnik Londona Sadik Kan, funkcioner opozicione Laburističke partije.

  Izvor iz britanske vlade ocenio je da prijava premijera tom telu predstavlja „politički motivisan napad“ koji je usledio uoči godišnje konferencije Džonsonove Konzervativne stranke, prenosi BBC.

  S druge strane, lider laburista Džeremi Korbin rekao je da je GLA načinila „potpuno nezavisnu procenu“ i odlučila da ima „ozbiljnih pitanja na koja treba dati odgovor“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com